Η Δρ. Ειρήνη Δημίδη είναι Λέκτορας στο Τμήμα της Επιστήμης Διατροφής του Πανεπιστημίου King’s College London με διδακτορικό στη διατροφή και την υγεία του εντέρου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Η Δρ. Δημίδη διεξάγει επιστημονικές μελέτες στο King’s College London στην Αγγλία για τη διερεύνηση θεραπειών με βάση τη διατροφή για γαστρεντερικές παθήσεις, όπως το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου και τη δυσκοιλιότητα. Είναι εγγεγραμένη διαιτολόγος-διατροφολόγος στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει εκτενή εμπειρία στη διεξαγωγή μελετών σε προβιοτικά, πρεβιοτικά, φυτικές ίνες και προϊόντα φυτικής προέλευσης, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί (ή είναι προς δημοσίευση) σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά.  Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις της Δρ. Δημίδη, πατήστε εδώ.

Ταυτόχρονα, η Δρ. Δημίδη διδάσκει τους φοιτητές Ιατρικής και Διαιτολογίας-Διατροφολογίας στο διεθνώς αναγνωρισμένο παν/μιο του King’s College London, ενώ έχει διδάξει και σε άλλα παν/μια παγκοσμίως, όπως το Queen Mary University of London και το Bond University στην Αυστραλία.

Έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει ομιλίες σε διεθνή συνέδρια διατροφής και γαστρεντερολογίας προκειμένου να ενημερώνει συναδέλφους επαγγελματίες υγείας (π.χ. γαστρεντερολόγους, παθολόγους, διατροφολόγους κ.λπ.) για τις τρέχουσες μελέτες και επιστημονικά στοιχεία στον τομέα της διατροφής. Για παραδείγματα μερικών ομιλιών της Δρ. Δημίδη, πατήστε εδώ.

Το πάθος της Δρ. Δημίδη είναι η διάδοση επιστημονικά τεκμηριωμένων πληροφοριών σε σχέση με τη διατροφή και την υγεία.

ΣΚΟΠΟΣ KAI MEΡΑΚΙ

Το πάθος της Δρ. Δημίδη είναι η διάδοση επιστημονικά τεκμηριωμένων πληροφοριών σε σχέση με τη διατροφή και την υγεία.

Στην προσπάθειά της να κάνει τα ευρήματα των επιστημονικών μελετών προσβάσιμα και ευνόητα σε ασθενείς και τον γενικό πληθυσμό, η Δρ. Δημίδη δίνει συχνά ομιλίες σε εκπαιδευτικές ημερίδες που απευθύνονται στον γενικό πληθυσμό και στοχεύουν στη σωστή και έγκυρη ενημέρωσή τους. Διαθέτει, επίσης, σελίδες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης στις οποίες αναρτεί αμερόληπτα και εύληπτα επιστημονικά τεκμηριωμένα άρθρα σε σχέση με τη διατροφή.

Εκτός από τη χρόνια εξειδίκευση στην υγεία του εντέρου, η Δρ. Δημίδη εστιάζει επίσης στις ομιλίες και τα άρθρα της στην καταπολέμηση των ακόλουθων πρακτικών σε σχέση με τη διατροφή:

01.

Ατεκμηρίωτος εντυπωσιασμός

02.

Δαιμονοποίηση συγκεκριμένων τροφίμων όταν δεν υφίσταται αποδεδειγμένος επιστημονικός λόγος

03.

Ακραίες πρακτικές διατροφής (π.χ. «αποτοξινώσεις») οι οποίες είναι επιστημονικά αβάσιμες

Αντιθέτως, προσπαθεί να διαδίδει ασφαλείς, αμερόληπτες, εύληπτες και επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες που να είναι προσβάσιμες σε ΟΛΟΥΣ.

Αρθρογραφία

Εκτός από τις σελίδες στο Facebook και το Instagram, μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα και σε αυτό τον ιστότοπο

  • για τα άρθρα που αφορούν την υγεία του εντέρου πατήστε εδώ
  • για τα άρθρα γενικού περιεχομένου που αφορούν τη διατροφή πατήστε εδώ και
  • για τα άρθρα που αποσκοπούν στην κατάργηση κοινών διατροφικών μύθων πατήστε εδώ.

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και πατήστε ENTER για αναζήτηση

Shopping Cart