Αλάτι Ιμαλαΐων

Αλάτι Ιμαλαΐων

Πρόσφατα, ξέσπασε μια φρενίτιδα με το (ροζ) αλάτι των Ιμαλαΐων. Είναι όμως όντως καλύτερο από το κανονικό αλάτι που ξέρουμε;

ΟΧΙ!

Κατ’ αρχάς, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΙΩΝ;

Είναι το αλάτι που προέρχεται από κρυστάλλους αλατιού που εξορύσσονται από περιοχές κοντά στα Ιμαλάια, συχνά στο Πακιστάν. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για το αχνό ροζ χρώμα του.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;

Έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί ότι το αλάτι Ιμαλαΐων προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, όπως ότι αποτοξινώνει τον οργανισμό, βοηθά το ενδοκρινολογικό μας σύστημα, βελτιώνει τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και βελτιώνει τον ύπνο (SPOILER: όλα αυτά τα «οφέλη» είναι πλήρως αβάσιμα).

Αυτή η φημολογία οφείλεται στην υψηλή του συγκέντρωση σε διάφορα ιχνοστοιχεία (π.χ. μαγνήσιο).

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΛΑΤΙ;

Όχι. Στη πραγματικότητα, η διατροφική σύνθεση του αλατιού των Ιμαλαΐων και του κανονικού αλατιού είναι παρόμοια – και τα δύο περιέχουν 98% χλωριούχο νάτριο!

Μάλιστα, οι διαιτολόγοι από το The Rooted Project υπολόγισαν ότι προκειμένου να προσλάβετε επαρκή ποσότητα ιχνοστοιχείων από το αλάτι Ιμαλαΐων, θα πρέπει να καταναλώνετε περίπου 2 κιλά αλατιού την ημέρα! Φυσικά αυτό θα ήταν υπερβολικά ανθυγιεινό και επικίνδυνο!

Αντ’ αυτού, μπορούμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία μας από τα φρούτα , τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκομικά, το κρέας και το ψάρι!

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι το αλάτι Ιμαλαΐων ωφελεί την υγεία!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο αλάτι Ιμαλαΐων στο φαγητό σας επειδή σας αρέσει το χρώμα ή η γεύση του, κάντε το (πάντοτε με μέτρο). Αλλά να γνωρίζετε ότι αυτό δεν θα βελτιώσει καθόλου την υγεία σας!

Μοιράσου το

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και πατήστε ENTER για αναζήτηση

Shopping Cart